Uncategorized @fiNiemenkuja asunnot | Niemenkuja bostäder - Nordic Rakennus
2 joulukuu
Niemenkuja asunnot | Niemenkuja bostäder - Nordic Rakennus

Nordic Rakennus rakentaa asuntoja Kokkolan keskustaan

70 uutta, pitkään odotettua kotia Niemen tontilla Kokkolan keskustassa ovat muuttovalmiina reilun vuoden kuluttua. Lakea toimii rakennuttajana ja Nordic Rakennus valittiin pääurakoitsijaksi. Korttelin valmistuttua siellä on kaksi nelikerroksista kerrostaloa, yleisiä tiloja, pysäköintihalli ja sisäpiha.

”Olemme hyvin iloisia, että saimme luottamuksen toteuttaa rakennushanke”, toimitusjohtaja Christian Grankulla sanoo. Tässä rakennushankkeessa erityisvaatimuksia luo tilan ahtaus. Rakennusalueen sisällä ei ole varsinaisesti paikkoja, joten on otettava käyttöön ympäröiviä katuja, jotka joskus joudutaan sulkemaan kokonaan liikenteeltä. ”Liikennejärjestelyjä on jouduttu suunnittelemaan paljon ja on erityisen tärkeää, että logistiikka toimii optimaalisesti”, Christian sanoo ja on kiitollinen kokkolalaisten kärsivällisestä suhtautumisesta syntyviin liikennerajoituksiin.

Rakennuspaikan keskellä on torninosturi, joka on päivisin ahkerassa käytössä. Nosturia hoitava Markku kiipeää reilun 30 metrin korkeuteen muutaman kerran päivässä ja hänellä on korkealta hyvä näköala kaikkiin työmaan tapahtumiin. ”Torninosturi on korvaamaton tämänkaltaisilla rakennustyömailla ja sitä tarvitaan jatkuvasti materiaalien siirtoihin muutoin ahtaalla alueella”, hankkeen vetäjä Conny Finne sanoo. Conny odottaakin, että rakennustöissä päästään maanpinnan yläpuolelle, jotta materiaaleja varten saadaan lisää laskutilaa.

Vastaavana työnjohtajana toimii Mikael Sundqvist. Tällä hetkellä rakennushanke työllistää parikymmentä henkilöä: omia työntekijöitä, vuokratyövoimaa ja alihankkijoita. Rakennustyöntekijöiden määrä tulee vielä kaksinkertaistumaan, kunhan runko on paikallaan ja sisätyöt alkavat

Hanke on aikataulussa ja kaiken pitäisi olla valmista helmikuussa 2022.

Sitä ennen tehdään lähes 50 000 työtuntia ja käytetään noin 10 000 tonnia rakennusmateriaalia, ja näistä yhdistyy upea Niemenkulman tuleva asuntokonsepti.