Okategoriserad
31 juli

Nytt koncept för distansarbete utreds i Skatagardens följande skede

Företaget bakom Skatagarden, Nordic Rakennus, utreder intresset för ett modernt ”coworking space” i gamla fabriksbyggnaden i Skatagarden-kvarteret.

”Jakobstad är en fin stad att bo i och med moderna och flexibla lösningar för både distansarbete och kontorshotell eller ’coworking space’ kan staden ytterligare höja sin attraktionskraft”, säger Rickard Snellman, styrelseordförande i byggbolaget Nordic Rakennus och ansvarig för marknadsföringen och försäljningen i Skatagardens skede två.

Det tilltänkta utrymmet finns i nedre delen av den gamla fabriksbyggnaden i Skata-kvarteret. Preliminärt är konceptet tänkt att betjäna de som bor i Skatagarden-kvarteret och har behov av en arbetsplats för distansarbete, men också övriga entreprenörer och frilansare som har behov av flexibla arbetsutrymmen.

Trenden med distansarbete tog fart i och med vårens pandemi. Man tror nu att distansarbete är här för att stanna, åtminstone i större utsträckning jämfört med tidigare.

”Vi vill nu kartlägga behovet av olika lösningar för distansarbete i Skatagarden-kvarteret”, säger Snellman och tillägger att idén med att kunna erbjuda både trivsamt boende i unika Skatagarden och en kreativ och inspirerande arbetsmiljö för distansarbete är mycket intressant. Frågeformuläret skickas ut via sociala medier från och med 31.7.2020.

Skatagarden är en ny typ av boende som byggs i den historiska och unika Skata-miljön. Kvarteret omfattar ett 40-tal bostäder, parkeringsgrotta samt gemensamma utrymmen med bastu, gym och paviljong. Första skedet omfattade 23 bostäder och färdigställdes i december 2018. Följande skede kommer att, beroende på reserveringar, omfatta 12–18 bostäder plus affärsfastigheter och ska enligt planerna börja byggas hösten 2020.