Uncategorized @fi
31 heinäkuu

Uutta etätyökonseptia selvitetään Skatagardenin seuraavassa vaiheessa

Skatagardenin taustalla oleva yritys, Nordic Rakennus, selvittää mielenkiintoa nykyaikaista ”coworking space” -konseptia kohtaan vanhassa Skatagarden-korttelin tehdasrakennuksessa.

”Pietarsaari on hieno asuinkaupunki. Nykyaikaisilla ja joustavilla etätyö-, toimistohotelli- tai ’coworking space’ -ratkaisuilla kaupunki voi vahvistaa vetovoimaansa entisestään”, Nordic Rakennuksen hallituksen puheenjohtaja ja Skatagardenin toisen vaiheen markkinoinnista ja myynnistä vastaava Rickard Snellman sanoo.

Suunniteltu tila sijaitsee Skata-korttelin vanhan tehdasrakennuksen alakerrassa. Konseptin on alustavasti ajateltu palvelevan Skatagarden-korttelin asukkaita, jotka tarvitsevat työskentelytilaa etätyöhön, mutta myös muita joustavia työtiloja tarvitsevia yrittäjiä ja freelancereita.

Etätyön trendi vauhdittui kevään pandemian myötä. Nyt uskotaan, että etätyö on tullut jäädäkseen, ainakin laajemmassa mittakaavassa kuin aikaisemmin.

”Haluamme nyt kartoittaa erilaisten etätyöratkaisujen tarvetta Skatagarden-korttelissa”, Snellman sanoo ja lisää, että ajatus tarjota sekä viihtyisiä asuntoja ainutlaatuisessa Skatagardenissa että luovia ja inspiroivia työympäristöjä etätyölle on erittäin kiinnostava. Kyselylomake lähetetään sosiaalisen median välityksellä 31.7.2020 alkaen.

Skatagarden on uudenlainen asumismuoto, jota rakennetaan historialliseen ja ainutlaatuiseen Skatan ympäristöön. Kortteliin kuuluu noin 40 asuntoa, pysäköintiluola sekä yhteisiä tiloja, kuten sauna, kuntosali ja paviljonki. Ensimmäinen vaihe sisälsi 23 asuntoa ja se valmistui joulukuussa 2018. Seuraavaan vaiheeseen tulee, varaustilanteen mukaan, 12–18 asuntoa ja suunnitelmien mukaan rakentaminen on tarkoitus aloittaa syksyllä 2020.